ترانزیستور IRF840 ساخت APEC تایوان ، ایزوله شده با پی وی سی .
ماسفت یا ترانزیستور اثر میدانی نیمهرسانا-اکسید-فلز (به انگلیسی: metal–oxide–semiconductor field-effect transistor ٫ MOSFET) معروفترین ترانزیستور اثر میدان در مدارهای آنالوگ و دیجیتال است. این گونه از ترانزیستور اثر میدان نخستین بار در سال ۱۹۲۵ میلادی معرفی شد. در آن هنگام، ساخت و بهکارگیری این ترانزیستورها، به سبب نبود علم و ابزار و امکان، با دشواری همراه بود و از همین روی، برای پنج دهه فراموش شدند و از میدانِ پیشرفتهای الکترونیک بر کنار ماندند. در آغازِ دههٔ ۷۰، بارِ دیگر نگاهها به MOSFETها افتاد و برای ساختنِ مدارهای مجتمع به کار گرفته شدند.
در ترانزیستور اثرِ میدان (FET) چنانکه از نام اش پیداست، پایهٔ کنترلی، جریانی مصرف نمیکند و تنها با اعمال ولتاژ و ایجاد میدان درون نیمه رسانا، جریان عبوری از FET کنترل میشود. از همین روی ورودی این مدار هیچ اثر بارگذاری بر روی طبقات تقویت قبلی نمیگذارد و امپدانس بسیار بالایی دارد. عمده تفاوت ماسفت با ترانزیستور JFET در این است که گیت ترانزیستورهای ماسفت توسط لایهای از اکسید سیلیسیم (SiO2) از کانال مجزا شدهاست. به این دلیل به ماسفتها فِت با گیت مجزا (به انگلیسی: IGFET, Insulated Gate FET) نیز گفته میشود.
مدارهای مجتمع بر پایهٔ فناوری ترانزیستورهای اثرِ میدانِ MOS را میتوان بسیار ریزتر و سادهتر از مدارهای مجتمع بر پایهٔ ترانزیستورهای دوقطبی ساخت، بی آن که (حتی در مدارها و تابعهای پیچیده و مقیاسهای بزرگ) نیازی به مقاومت، دیود یا دیگر قطعههای الکترونیکی داشته باشند. همین ویژگی، تولیدِ انبوهِ آنها را آسان میکند، چندان که هم اکنون بیشتر از ۸۵ درصدِ مدارهای مجتمع، بر پایهٔ فناوریِ MOS طراحی و ساخته میشوند.
ترانزیستورهای MOS، بسته به کانالی که در آنها شکل میگیرد، NMOS یا PMOS نامیده میشوند. در آغازِ کار، PMOS ترانزیستورِ پرکاربردتر در فناوری MOS بود. اما از آن جا که ساختنِ NMOS آسانتر است و مساحتِ کمتری هم میگیرد، از PMOS پیشی گرفت. بر خلافِ ترانزیستورهای دوقطبی، در ترانزیستورهای MOSFET، جریان، نتیجهٔ شارشِ تنها یک حامل (الکترون یا حفره) در میانِ پیوندها است و از این رو، این ترانزیستورها را تکقطبی هم مینامند.
ویژگیهای پاور ماسفت IRF840I :
-
ویژگی سوئیچ سریع
-
الزامات ساده درایو
-
سهولت تقسیم بندی و موازی کردن در مدار
-
سوئیچینگ سریع، مقاومت کمتر و معقول
-
دارای پکیج ایزوله جهت سهولت در اتصالات گرماگیر
محدوده دمای عملیاتی این پاور ماسفت از 55 – درجه تا 150 درجه قرار دارد که در رده نظامی قرار میگیرد .
این پاور ماسفت توانی در حدود 125 وات و حداکثر ولتاژ 500 ولت در شدت جریان 8 آمپر ارائه می دهد .
ولتاژ گیت – سورس این ماسفت 20 + – ولت است .
اطلاعات بیشار در دیتا شیت ترانزیستور IRF840 :
قیمت برخی از ارایه دهنده گان ترانزیستور پاور ماسفت IRF840 :
از خازنهای سیلمیک چه میدانید ؟!
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.